Hvad er pakke med omtanke og hvordan fungerer det?

I 2020 begyndte det at vælte frem med klimaaktivister, men det var kun for det bedre, hvis du spørger os. Fordi det er vigtigt, at vi er miljøbevidst i alt, hvad vi gør – og hos fragtfirmaerne er det især vigtigt. Fragtmænd og firmaer bruger nemlig mange timer på landevejen. Men nu kan du også sende dine pakker rigtigt – nemlig miljøbevidst og med omtanke. Når dine kunder handler hos dig, har det betydning for dem, at de kan udvise hensyn til miljøet. Og derfor er det også vigtigt for kunderne, at de handler steder, hvor de kan mærke, at der bliver tænkt på miljøet.

Derfor har PostNord iværksat ”pakke med omtanke”. Pakke med omtanke skal nemlig garantere, at CO2-udledningen bliver kompenseret ved alle forsendelser. 

 

De penge, som du betaler for pakker med omtanke, går til et projekt i Hals Mose, som er sat i værk sammen med Den Danske Naturfond, hvoraf en højmose tidligere blev genoprettet. Når vandstanden hæves til dets naturlige niveau, bliver drivhusgasserne reduceret. Derfor forventes det, at dette klimaprojekt vil give en gevinst på ca. 17.00 ton co2-ækv. Pr.år.

 

Når projektet er gennemført, rent fysisk, skal CO2’en bindes i jorden. Derudover skal der genoprettes flere områder til vilde dyr og planter, hvor de kan leve. Disse dyr kan bl.a. være traner, natugler og kongeørne. Dette giver områdets gæster og beboere en helt ny naturperle at kunne nyde, hvor der vil være fri adgang.

Hvad koster pakker med omtanke?

En pakke med omtanke koster 10 øre eksklusiv moms. Dette er udover pakkeprisen og gælder for hver enkelt pakke. Det beløb bliver brugt til natur- og vådlægningsprojektet i Hals Mose og til at pakketransporten bliver kompenseret. Derudover står PostNord selv for enhver udgift til administration af ordningen.

Pakke med omtanke-logo

Dine pakker, som er pakker med omtanke, får et logo på sig, som fortæller, at de er pakker med omtanke. Logoet viser, at det er CO2 kompenseret pakker. Sådan kan du også vise dine kunder, at du handler, sender og pakker klimabevidst.